Prins Brian I!

Prins Brian I. Heerser euver ’t Schinösterriék, Opper Veldmoes, Landjhiër vanaaf de kirk tot aan de Krekelberg, Besjermhiër van de Thöllerboesj, Treutemenneke biej de Fanfaar, Böhmerwald Kapel, Musjiek en de Troefbend, Sjtersjpeler van Alfa Sport en Leider van de Bende van Ellende

Zaterdag 18 januari was heel Schinnen uitgelopen voor Schinoastroef. Ook dit jaar was deze avond weer gevuld met een kolderieke klucht: ‘Tösje de teek en de heire WC’. Het publiek, dat in grote getalen aanwezig was, heeft flink kunnen lachen.

 De aanwezigen waren verrast toen rond de klok van 23:00 uur de 19-jarige Brian Diederen werd geproclameerd tot prins van Schinnen!

Prins Brian I. Heerser euver ’t Schinösterriék, Opper Veldmoes, Landjhiër, vanaaf de kirk tot aan de Krekelberg, Besjermhiër van de Thöllerboesj, Treutemenneke biej de Fanfaar, Böhmerwald Kapel, Musjiek en de Troefbend, Sjtersjpeler van Alfa Sport en Leider van de Bende van Ellende.

 Hij is 19 jaar jong en woont nog thuis bij zijn ouders, heeft een relatie met Alyssa.
In het dagelijksleven doet hij een opleiding in de installatietechniek. Zijn grote hobby is de muziek. Zo speelt hij bugel bij fanfare St Caecilia, de Bohmerwalkapel en de Troefband.

Brian wil samen met zijn twee adjudanten Romano Diederen en Jordy Zelissen, Jeugdprins Jelte 1, jeugdprinses Jubiene 1 en nar Sien er een onvergetelijke carnaval van maken!

 

Prins Brian1