Prins Yorick I

Op Zaterdag 14 januari was het als vanouds druk op Schinoastroef. Na twee jaar afwezigheid door Corona, mocht de jaarlijkse revue eindelijk weer plaats vinden. Het dorp was deze avond uitgelopen voor een kolderieke klucht ‘Sjloes op de kroes’. Het stuk werd ook dit jaar weer gespeeld door de plaatselijke inwoners en afgewisseld met de nodige optredens van andere dorpsbewoners.

De aanwezige waren verrast toen rond de klok van 23:00 uur de 21-jarige Yorick Goessens werd geproclameerd tot prins van Schinnen.

Prins Yorick de iësjte, Groatvorst euver ’t Schinösterriék, Opper Waterrat en Besjermhiër van Terborg en de ouw Watermeule, Landjhiër van Geneisterbrök tot de Sachariasjtraot en van de Zandjberg tot aan de Veewaeg, Multi-functionele kunstgraasvraeter van Alfa Sport 2, Tummer-meister van alle sjeif naegel en kròm plenk biej BCG en Party Animal van de Bende van Ellende.

In 1999 was zijn vader prins van de Schinöster en ook de vader van de huidige nar Lars was toen de nar. Nu 24 jaar later gaat de nieuwe generatie dit trucje nog eens dunnetjes overdoen! Yorick komt uit een echte prinsen familie want naast zijn vader, is ook zijn oom al eens prins geweest. Hij is 21 jaar jong, woont nog thuis bij zijn ouders en heeft een relatie met Jolanda. In het dagelijks leven is hij timmerman bij het bedrijf Bouw Combinatie Goessens. Op zondag is hij te vinden bij het 2e van Alfa Sport van de verdediging tot in de spits, is hij een echte ‘kunstgraasvraeter’. Als lid van de vriendengroep ‘’Bende van Ellende’’ is hij echt niet vies van een feestje.

Yorick wil samen met zijn nar Lars Nijsten en het jeugdprinsen trio er een onvergetelijk carnaval van maken.